Uitgangspunt

 

Deze website wil een eerbetoon zijn aan de cast én crew van dé BRT jeugdserie uit de jaren '80, zonder daarbij de pretentie te hebben volledig te zijn.  Extra info, anekdotes, foto's, verhalen, ... zijn steeds welkom via watermanroeptmerlina@gmail.com

 

Bronnen & links

 

Wie meer wil weten, lezen of horen van of over Merlina...

 

 • Akkerdjie! Een podcast vol jeugdhelden en nostalgie

  In een reeks van heerlijk nostalgische podcasts, van VRT medewerker Harald Scheerlinck, is in de eerste aflevering van 'Akkerdjie!' acteur en theatermaker Paul Ricour te gast. 

 

 

 

 • Ravenburgse Post

  Leuke site over de drie grote jeugdreeksen uit jaren '80 en '90: het detectivebureau van Tante Merlina,  de Ravenburgse Post van de familie Hiks,  het Interim-bureau van Felix Haantjes .

 • Hoe zou het zijn met Lea Couzin?

  Tv-heldin Merlina was de Mega Mindy van de jaren '80. Radio 2-reporter Luc Milio zocht haar op. 

 • Goed en met u ? ... Paul Ricour

  In een reeks portretten van "Dag Allemaal" is acteur Paul Ricour, die in juli '80 wordt, te gast.

 • Interview Paul Ricour

  Floris werd geboren in 1982. Hij was al snel nieuwsgierig naar de radio.  Al gauw werd dit een hobby en presenteerde hij later op verschillende zenders zoals Topradio Halle, TRL, FM Goud+ en Radio Victoria Halle. Intussen behaalde hij ook zijn diploma bachelor elektronica aan het De Nayer Instituut te Sint-Katelijne-Waver en liep hij stage bij de VRT. Hij heeft jaren ervaring als dj en speelt elk genre muziek. Floris is ook verantwoordelijke techniek bij Radio Stars Havré. Hij interviewt Paul Ricour.


Artikel uit de reeks "Het Nieuwsblad zapt terug: Jeugdreeksen", dd. 16/02/2018

 

 • Serie filmlocaties: Merlina

  Artikel uit de reeks "filmlocaties" van  Persinfo: een reeks over de talrijke filmlocaties in de regio Pajottenland en Zennevallei. 

 

 • Televisiegeheugen

  Tunes, verzamelingen en informatie over je eigen televisiehelden

 • DVD Info

  DVD Info vond zijn oorsprong in juni 1998  en bespreekt op een leuke manier de drie verschenen DVD boxen

 

 • Wikipedia

  Vrij volledige pagina over dé BRT-jeugdserie uit de jaren '80 (die onze site - zonder bronvermelding- ook als inspiratiebron gebruikt)

 

 • Facebook 

  Vind ik leuk! 

 • Randkrant

  Acteur Paul Ricour aka Polycarpus Tack in de "Randkrant", "maandblad voor de inwoners van de Vlaamse Rand", december 2012

 

 • Toen gisteren nog vandaag was

  Foto's, en reportages en voor 95 % niet terug te vinden op Google uit ons ver verleden, over Gent, Vlaanderen, film, muziek, sport, politiek en zoveel meer uit tijdschriften en kranten en jaarboeken. Vanaf de jaren 1900 tot en met gisteren.

 • Expo 22

  Heel de zomervakantie van 2022 bouwen Korneel De Clercq en Sien Wynants samen met jou een museum, samengesteld uit 100 iconische, Belgische voorwerpen. Op 25/07/2022 werd de "Parafix" door Sien en Paul Ricour in het luistermuseum gezet.

 • Merlina en de Parafix

  Heerlijk nostalgisch boek en puik naslagwerk van journalist Peter van Camp. In dit boek brengt Peter het verhaal achter de schermen van de jeugdreeks, met ook veel weetjes over Postbus X, Mik, Mak en Mon en Interflix. Efficiënt en discreet legt hij de waarheid achter Merlina bloot!

 

 • Het Archief

  Ontdek beeld en geluid uit de Vlaamse cultuur-, media- en overheidssector

  Vlaanderen heeft een rijkdom aan beeld en geluid, bewaard bij verschillende organisaties: van cultureel erfgoed- en podiumkunsteninstellingen tot overheid en  omroepen. Meemoo, Vlaams instituut voor het archief digitaliseert dit analoge audiovisuele materiaal waar nodig en bewaart het samen met bestaande digitale  collecties duurzaam in zijn eigen archiefsysteem.

 

 • En tenslotte ....

        Jullie... fans... lezers... nostalgici.... kijkers van het eerste en het laatste uur...

    Dank je wel...

        Oprechte dank aan Gaetan, Joachim, Egon, Hendrik, Bart, Giovanni & Stijn voor de input.

 

In Memoria 

 

 

Bronvermelding

 

We proberen zorgvuldig onze bronnen te vermelden. Doet u hetzelfde? Dank daarvoor.