Afleveringen

 

1. Codenaam Waterman 
Ex-opkoper Pol Tack is op zoek naar een nieuwe job. Wanneer hij op straat ziet hoe Ann in een bestelwagen van Sardonis wordt gesleurd, vraagt tante Merlina hem om haar terug te halen en heeft hij zijn eerste job als detective op zak.

2. Vliegende Schotels Boven Ravenburg
Commissaris Stapel wordt op zijn fiets bijna omvergeduwd door twee Marsmannen van Venus, die beweren dat ze binnenkort met een vliegende schotel op het marktplein van Ravenburg zullen landen. Is dat echt waar, of is het een excuus om de bank onbewaakt achter te laten?

3. Het Spook Van Villa De Belettagio
Graaf Villa de Belettagio wordt gek omdat het in zijn huis spookt. Ann en Pol komen zich presenteren als huispersoneel om een oogje in het zeil te houden, maar worden door de arrogante neef van de graaf het vuur aan de schenen gelegd.


4.Prototype Z.A.T.-22
Pol doet mee aan een scoutsspel waarbij hij zich uitgeeft voor spion. Een gangster die hem voor een echte spion aanziet duwt hem de plannen van een nieuwe uitvinding in zijn handen en hij kan het op het politiebureau komen uitleggen.

5. De Drie Engelen
Drie schilderijtjes van aartsengelen zijn het doelwit van een kunstdief. Met telkens één week tussen verdwijnt er elke zaterdagnacht één schilderijtje. De pastoor vraagt aan Merlina om de zaak te onderzoeken, alhoewel hij geen geld heeft om de detectives te betalen. 

6. De Zaak Van Jantje Twee
Uit het dolfinarium van de Antwerpse zoo wordt een babydolfijntje gekidnapt. Sardonis vraagt losgeld of het dolfijntje wordt vermalen tot visconserven. Commissaris Stapel wil de boeven op heterdaad betrappen, maar hij verknoeit zijn missie. Merlina neemt de zaak in handen.

7. De Ring Van Sjeik El Ambrass
Uit de safe van een hotel wordt een kostbare ring gestolen. De hoteldirecteur heeft het niet zo begrepen op Ann, want hij vindt dat detective geen beroep is voor vrouwen. Pol en Ann lopen in de lobby van het hotel Vlaamse charmezanger Willy Sommers tegen het lijf.

8. De Vier Werken van Pol
Pol is de enige erfgenaam van zijn oom Hiëronymus Tack, die op 98-jarige leeftijd het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld. Vooraleer hij de erfenis in handen krijgt moet hij eerst vier opdrachten vervullen. 

9. Operatie Het Kwade Oog
Sardonis stuurt hypnotiseur Hypnopotamus naar een voorstelling van dichter Renaat Van den Kapblok om daar één van de detectives te hypnotiseren, zodat die hem de plannen van Napoleon brengt.

10. Merlina Contra Tetra KK2
Ann en Stapel zitten te vissen, en merken plots dat er een dode vis in het water ronddrijft. Ze denken dat een fabriek in de buurt het giftige Tetra KK 2 in de rivier loost, maar de directrice wil geen toestemming geven voor een huiszoeking. De poppen gaan aan het dansen als Pol de giftige vis opeet en 's anderendaags vol rode vlekken staat.

11. Niemand
Sardonis stuurt een handlanger die Niemand heet naar Merlina, een probleem van geheugenverlies veinzend, om zo 's nachts de safe te kunnen openbreken en Napoleons plannen te stelen. 

12. Het Mysterie Van De Blauwe Kanarie
Mijnheer Reynhart heeft zijn blauwe kanarie laten verzekeren voor twee miljoen bij verzekeringskantoor Jans & Klaassen. Het beestje moet de nieuwe wereldkampioen worden in een zangwedstrijd voor vogels. Tot zolang geeft hij het diertje in bewaring bij Merlina. Pol waakt er de ganse nacht over, maar 's anderendaags zit er geen kanarie meer in het kooitje, maar een ordinaire mus.

13. De Gouden Hand
Op het schip Stella Maris zit een watergeest te spoken. Een Indiër verkoopt gouden talismannen om het kwaad te bezweren aan de goedgelovige schippers, maar er zit evenwel geen goud in. Napoleons nieuwste uitvinding, een toestel dat het geluid kan uitschakelen, wordt ingeschakeld om de geest het zwijgen op te leggen.

14. De Boedha Van Wang
Wang, eigenaar van een Chinees restaurant, krijgt elke week een klant over de vloer met losse handjes. . De man heeft een boedhabeeldje achterover gedrukt dat maar een paar honderd frank waard is, maar grote sentimentele waarde heeft. 

15. De Whisky Van Lady Macendoe
Als afgevaardigde van het detectivesyndicaat "De Fluwelen Maskers" moet Pol examen afnemen van het aspirant-lid Boeykens, bezieler en enige personeelslid van het eenmansdetectivebureau Floepi. Boeykens krijgt de opdracht om een Schotse lady te helpen bij wie er whisky uit de kelder schijnt te verdwijnen.

16. De Speedsweetrace
Go-kartracer Van Brabant krijgt een dreigbrief: hij mag niet meedoen aan een grote prijzenrace. Sardonis wil Van Brabants kansen minimaliseren om zo een concurrerende firma te laten winnen. Van Brabant neemt een detective in de arm om hem te beschermen, en spijtig genoeg heeft hij het goedkoopste detectivebureau uit de gouden gids gekozen: Floepi.

17. Een Kwestie Van Leven Of Dood
Een apotheker verwisselt per ongeluk een flesje met een middeltje om de tandjes van een baby te laten doorkomen door een flesje met een middeltje tegen eksterogen. Het bijtend product zou het maagje van de baby kunnen perforeren. Pol, Ann en Napoleon, geassisteerd door Boeykens, gaan op zoek naar de klant, zonder over een naam of een adres te beschikken.17. Het Mysterie Van De Blauwe Kanarie

18. De Vloek Van Villa De Belettagio
Graaf Villa de Belettagio belt naar Merlina om hulp, maar de lijn wordt afgebroken vooraleer hij kan zeggen wat er aan de hand is. Wanneer Merlina en Pol zich naar zijn kasteel begeven, treffen ze er dokter Igor Mortis aan samen met verpleegster Anastasia, die de graaf behandelen voor een tropische ziekte waar hij helemaal lethargisch van is geworden.

19. Diamanten Bij Het Ontbijt
Diamantair Goutsmit is beroofd door mannen van Sardonis. In zijn koffertje staken valse diamanten en een zendertje om de dieven te lokaliseren. Ze willen de steentjes in potjes platte kaas het land uitsmokkelen via de luchthaven van Deurne. Pol trekt op zijn eentje op onderzoek uit.

 

20. Kerstkinderen
Op kerstavond 1953 stelen twee gangsters een auto met op de achterbank een babytje. Ze dumpen het kleintje bij het klooster van de Clarissen, om vervolgens met de wagen een bankoverval te plegen. Emma Van Beneden heeft zich over de kleine sprot ontfermd. Dertig jaar later staat de dochter, Noëlla, zelf op het punt een kind te baren, maar de foetus heeft dringend een bloedtransfusie van de grootmoeder nodig. Wat erop neerkomt dat Emma moet toegeven dat ze niet de moeder van Noëlla is. Pol en Ann horen het verhaal en bieden de diensten van Merlina aan om de echte grootmoeder te vinden.

21. Het Spookvliegtuig
Piloot Vlinders heeft zijn vliegtuig voor vijf miljoen laten verzekeren bij Claessens. Hij krijgt dreigbrieven waarin hij voor eerst twee, dan vier miljoen wordt gechanteerd. Terwijl de politie de geldoverdracht in het oog houdt, moeten Pol en Ann de piloot en het vliegtuig in de gaten houden. 

22a. De Rode Lantaarn deel 1
Pol heeft voor zijn verjaardag van tante eindelijk zijn felbegeerde koersfiets gekregen. Stapel daagt hem uit om zondag mee met de wielerclub te komen fietsen, al was het maar om van zijn rode lantaarn af te geraken. De rode lantaarn moet bovendien traditioneel een rondje geven. En er is ook nog een geheimzinnige "peukenduwer" die telkens een brandende sigaret in de band van de rode lantaarn duwt.

22b. De Rode Lantaarn deel 2
Pol krijgt de kans om zich via een nieuwe koers te herpakken. Dankzij Napoleons intensieve één-twee-drie-viertrainingsschema  brengt hij het er al een stuk beter van af, maar toch slaagt Stapel er in om vóór hem over de finish te geraken. Het kost Pol een fortuin aan rondjes... en hij is er zeker van dat Stapel vals gespeeld heeft.

23. Margareta Van Oostenrijk
Sardonis laat een kind, Wim Mennekens, ontvoeren door Niemand, die het aan de schoolpoort lokt met een ballon. De jongen kan de ballon met een noodboodschap nog net laten vliegen en die komt in handen van Merlina terecht. Sardonis wil in opdracht van Chevalet de Miroir de Margaretha van Oostenrijk-pop uit het Mechelse speelgoedmuseum laten stelen.

24. De Juwelen Van De Koningin deel 1
Mijnheer Goutsmit heeft een exclusief halssnoer laten ontwerpen voor de koningin van Engeland. Alvorens het naar Dover te verschepen, moet Merlina het bewaken. Napoleon heeft het huis van boven tot onder voorzien van veiligheidsschakelaars. Toch weet Sardonis één van zijn medewerkers naar binnen te smokkelen. Die schakelt Pol en Ann uit. Napoleon is een taaiere noot om te kraken.

25. De Juwelen Van De Koningin deel 2
Tante Merlina en Napoleon reizen af naar Dover om het halssnoer terug aan mijnheer Goutsmit te bezorgen. Onderweg wordt hun schip echter gekaapt door vier misdadigers van het IMS (het Internationaal Misdaad Syndicaat) Napoleon doet alsof er een gevaarlijk virus aan boord is losgebroken, dat enkel "dokter Tack" kan genezen...

26.De Klopgeest

Boeikens heeft een opdracht aangenomen om een klopgeest uit een hotelkamer te verdrijven. De hotelmanager wenst absolute discretie om een nakend congres van oliesjeiks niet in het gedrang te brengen. Boeikens is echter de deur nog niet uit of hij klopt aan bij Merlina, want  hij kan het niet alleen  en hij is bang van klopgeesten.

27. De Tante Roosje

De mannen van Sardonis hebben in een museum de sarcofaag met de mummie van farao Amenothep gestolen en ze willen die voor vijf miljoen frank verkopen aan een Amerikaanse verzamelaar. De transactie zal worden uitgevoerd door de bemanning van het schip Tante Roosje. Ze hebben de instructies voor de overdracht op een rommelmarkt in een Kuifjesalbum  gestopt. Het probleem is dat Ann de strip heeft gekocht.

28. Het Teken Van Merlina
Dokter Igor Mortis  heeft in opdracht van Sardonis een man, via plastische chirurgie, het gezicht van Napoleon gegeven. Terwijl tante Merlina en Ann met een smoes uit het detectivebureau worden gelokt, moet de dubbelganger de plaats van Napoleon innemen en zijn kluis met plannen leegroven.

29. Bloemen Voor Merlina

Er wordt op het kantoor van Merlina geld ingezameld om voor de verjaardag van tante een bos bloemen te kopen. Pol rijdt op zijn koersfiets naar de winkel, maar op de terugtocht wordt hij aangereden door een dame. Die wil niet dat de politie erbij wordt gehaald en ze geeft Pol 5000 frank als vergoeding voor de bloemen en voor de kapotte fiets. Pol gaat nieuwe bloemen halen, maar hij brengt van de winkel nog iets anders mee: twee politieagenten die hem prompt arresteren voor valsemunterij.

30. Het Onzichtbare Orkest

Nonkel Bob  wil een benefietconcert organiseren voor kansarme kindjes. Merlina komt op het idee om Renaat Van de Kapblok  te laten voordragen. Ann heeft op straat een bandje horen repeteren en wil het graag vragen om mee te doen. Maar het orkestje blijkt niet te bestaan en de muziek is een dekmantel voor de oorverdovende geldpersen van Sardonis.

31. De Warmwater-Uitvinder

Mijnheer Slagmolens  ontsnapt uit een psychiatrische instelling en arriveert bij Merlina om Napoleon te laten verklaren dat zijn uitvinding, waardoor water pas kookt bij 3750 graden, echt is. De uitvinding zou het einde van de machtige petroleumfederatie betekenen en Joe S. Paghetti  huurt Boeikens in om Slagmolens van kant te maken. Slagmolens wordt intussen gezocht door Stapel om terug naar de instelling te worden gebracht, maar tante Merlina heeft een toneelstukje bedacht om tegelijkertijd Slagmolens onschuld te bewijzen en Paghetti te laten arresteren voor het aanzetten tot moord.

32. De Blinde Violist

Als Ann en tante Merlina  een broodje gaan eten, wordt tantes handtas gestolen. De dievegge blijkt onder hypnose te zijn en heeft instructies om de inhoud van de tas te deponeren in de vioolkist van een blinde violist. Als Pol vervolgens de violist wil schaduwen, dan verdwijnt die spoorloos in een kapperszaak.

33. Het Geweten Van Ravenburg (1)

De gemeenteraad van Ravenburg zit met een huizenhoog probleem: al wat er in de vergadering wordt beslist staat de dag nadien in geuren en kleuren in de Ravenburgse Post. De journalist wil uiteraard zijn bronnen niet prijsgeven, behalve dat de anonieme tipgever zich "Het Geweten van Ravenburg" noemt. Aangezien er een papegaai in een kooi in de raadzaal staat, is Koko natuurlijk verdachte nummer één. Wanneer het beest wordt verwijderd blijft de informatiestroom echter aanhouden.

34. Wie Van De Drie? (2)

In hun poging om "Het Geweten van Ravenburg" te klissen heeft het detectivebureau Merlina al behoorlijk wat flaters geslagen en al wat ze tot nog toe hebben bewezen is dat Koko de papegaai de dader niet is. Aangezien er geen afluisterapparatuur in de zaal verborgen zit, moet één van de drie schepenen het lek zijn. Tenzij het de burgemeester zelf is, maar heeft die een reden om zijn eigen politieke carrière te torpederen?

35. Chinese Goelasj

De familie Wang doet op straat alsof ze Pol en Ann niet herkennen. Merlina vindt dat verdacht en ze besluit om het personeel van het detectivebureau op een avondje in hun Chinees restaurant te trakteren. De Wangs zijn verdwenen uit hun eigen restaurant en in hun plaats staat er een papzak die alleen stoofvlees en balletjes met friet kan serveren. Toch komt er regelmatig iemand een keteltje Chinese goelasj halen.

36. De Gemaskerde Jockey

Boeikens heeft een job gekregen als bodyguard voor een waardevol zwart renpaard, Sneeuwwitje genaamd. Wanneer Pol en Ann hem een bezoekje brengen, ligt hij in elkaar geslagen in een stal en zijn Sneeuwwitje én jockey Piet De Prins verdwenen. 's Anderendaags ontvangt de eigenaar een brief van De Prins dat hij in Amerika zit. Van het paard echter geen spoor. Een nieuw renpaard eist echter alle aandacht op: het witte dier heet Lucifer en zijn jockey is altijd gemaskerd. Om de zaak op te lossen doet het detectivebureau een beroep op niemand minder dan de enige echte Armand Pien.

37. Dubbelspel

Pol gaat voor Napoleon een paar schoenen halen bij de schoenmaker. Hij krijgt echter het verkeerde paar mee: in de hiel zit een microfilm met gelekte geheime dossiers van het Ministerie van Buitenlandse Betrekkingen. Tante Merlina, die op een congres zit in Amsterdam, raadt Pol en Ann aan om contact op te nemen met een medewerker van het ministerie, mijnheer Tijlloos, maar spionage kan ingewikkeld zijn.

38. De Steen Der Wijzen

Een charlatan biedt aan een bank een steen der wijzen te koop aan waarmee je ijzer in goud kan veranderen. Napoleon en Merlina worden door de bankdirecteur gevraagd om na te gaan of het goud wel echt is. Pol en Ann helpen intussen Renaat Van den Kapblok  voort met een caféweddenschap: de dichter heeft voor een bak bier gewed met een goochelaar  dat die er niet in zal slagen om hem  binnen 24 uur zijn horloge te ontfutselen.

39. Nico, Tico En Maximiliaan

De oh zo slimme mannen van Sardonis hebben de buit van een recente juweliersoverval op het marktplein begraven, net op dezelfde plek waar er een circus zijn tenten heeft opgesteld. Clown Nico  heeft bij het graven van een poetje voor een paal de juwelen in het poetje gevonden en hij is hierover te loslippig geweest tegen zijn collega Maximiliaan, feitelijk Sardonisagent Louis. De clown wordt ontvoerd door de Sardonianen. Omdat hij als twee druppels water op Pol lijkt, neemt die zijn plaats in.

40. De Beste Detectives

Merlina krijgt vlak voor Kerstmis een brief van een zekere Elsje, een half weesje dat haar spaarcentjes, waarmee ze voor haar papa een cadeau wilde kopen, kwijt is. Elsje is echter vergeten om haar adresgegevens niet in de brief te zetten. De brief is zo pakkend dat Merlina haar detectives uitstuurt om Elsje voor Kerstmis te vinden, zo niet zijn ze niet langer de naam van het beste detectivebureau van het land waard.

41. Bokkevliegers Boven Bokrijk (1)
41. Bokkevliegers Boven Bokrijk (2)

Iemand heeft de legende van de Bokkenrijders nieuw leven ingeblazen en er heerst een plaag van diefstallen op boerderijen in Limburg. De Bokkenrijders verplaatsen zich door de lucht en ze verdoven hun slachtoffers met slaapgas. Merlina opereert vanuit een omgebouwde mobilhome waarin ze over alle snufjes beschikt die ze in hun vast kantoor ook heeft.

42. Hoger, Lager, Foetsie

Er is een bende autodieven actief die er een heel aparte modus operandi op nahoudt: de dieven bellen een depannagedienst op en doen alsof ze de auto niet kunnen starten. Vervolgens laten ze het vuile werkje opknappen door de nietsvermoedende garagisten. Stapel is op zoek naar een partner om deel te nemen aan de legendarische BRT-kwis Hoger Lager. Met een lichte tegenzin wil Ann hem wel vergezellen. Na een ongelofelijke reeks onwaarschijnlijke blunders wint het duo toch de auto. 

 

43. Drakenbloed

Sardonis heeft het gemunt op een lading "drakenbloed" - rood kwik - die wordt aangevoerd in het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol. Met de stof kunnen ook raketten worden aangedreven. Hij laat zijn handlangers in de buurt een put graven om zo in het verluchtingssysteem binnen te dringen. Om onopvallend te werk te gaan hebben de Sardonianen uitgerekend in de straat van Merlina een tent van de RTT gestolen. Stapel verdenkt Pol van de diefstal, want hij heeft kort daarvoor een woordenwisseling gehad met twee arbeiders van de RTT.

44. Zwart Goud

Van Den Kapblok staat uit noodzaak te bedelen op straat. Hij is al zijn geld kwijtgespeeld aan een gladde immobiliënmakelaar met de toepasselijke naam Paling van wie hij voor één miljoen een waardeloos stuk weiland heeft gekocht. De firma Merlina besluit om Paling eens goed te pakken en Napoleon geeft zich uit voor de geoloog en professor Havelaar, die beweert dat er onder de grond een oliebel zit.

45. De Schat Van Machomet

Ann en Pol gaan een weekeindje naar de Voerstreek om de excentrieke professor Dreistein  te helpen bij zijn zoektocht naar de schat van de Tempelier Machomet. In dezelfde streek is echter ook de bekende surrealistische schilder Dadali verdwenen die kennelijk het pad heeft gekruist van een bende smokkelaars.

46. Kalme Werksfeer

Bij Merlina zoeken ze een werkvrouw en er biedt zich een zekere Jenny  aan met goede referenties, die op zoek is naar een kalme werksfeer. Kalm is echter niet wat er op het programma staat, want Sardonis wil van de gelegenheid profiteren om één van zijn handlangers, vermomd als werkman van de RTT, een zendertje in de telefoon te laten installeren.

47. Kere Weerom Bruidegom

Ann hoort het hartverscheurende verhaal van Monica  die op haar trouwdag door haar verloofde Kareltje in de steek is gelaten. Kareltje zit namelijk een half jaar in Zuid-Amerika om vlinders te vangen. Monica eist van de adellijke familie van Kareltje, een gravin  en haar sullige man, een miljoen frank schadevergoeding. Maar Monica is een goudzoekster voor wie het alleen maar om het geld draait. Ann besluit om wraak te nemen.

48. De Tarnkapgang

Sardonis heeft een nieuwe manier bedacht om alle juweliers uit de omgeving te plunderen: terwijl één van zijn handlangers, een vermommingskunstenaar, zich voordoet als potentiële koper, gaat een onzichtbare man met een duur juweel aan de haal. Maar er bestaan toch geen onzichtbare mannen... of wel?

49. De Inboedelbende 

Een bende benadert oude vrouwtjes en jonge meisjes die van plan zijn te verhuizen en bieden aan om de verhuis voor de helft van de prijs te doen. Dit is een perfecte manier voor Merlina om als lokaas te fungeren: Ann wordt op een gemeubileerd appartementje geïnstalleerd en dan is het wachten tot de vis bijt. Pol zit inmiddels in een kast verborgen, klaar om de bendeleden te parafixen, maar de bendeleden zijn zo wantrouwig dat ze de kast op slot doen.

50. Het Mysterie Van De Kale Olifant

Boeikens krijgt de opdracht om uit te zoeken wie de opgezette olifant in het Afrikamuseum in Tervuren heeft kaalgeschoren. Hij is echter vergeten te vragen wie zijn opdrachtgever is. Pol en An krijgen de opdracht sjeik El Ambrass te behoeden voor een aanslag. Wanneer blijkt dat dokter Igor Mortis, een voormalig bendelid van Sardonis, in opdracht van een politieke terreurgroep de sjeik wil vergiftigen door hem soep met olifantenharen voor te zetten, worden de twee opdrachten er één. Merlina neemt contact op met Sardonis die beweert met de zaak niets te maken te hebben, want hij is misschien wel een misdadiger, maar géén moordenaar.

51. De Onderkruiper

Pol wil per se zelf een detectivebureau beginnen, maar hij heeft een acuut gebrek aan klanten. Ann en Napoleon hullen zich in de meest waanzinnige vermommingen om zich toch maar als klant in nood voor te kunnen doen, maar Pol doorziet hun verkleedpartijen. Intussen probeert Odilon Boeikens de vrijgekomen plaats van Pol bij Merlina in te nemen.

52. De Vijfde Musketier
Renaat Van den Kapblok speelt mee in de verfilming van De Drie Musketiers, die opgenomen wordt in het kasteel van Gaasbeek. Tijdens een scène waarin hij met één van de andere musketiers moet duelleren, geraakt hij gewond door een gesaboteerd zwaard. Pol neemt zijn plaats op de set in, maar dan gebeurt er wéér een ongeluk.

53. De Man Van Zes Miljoen
Sardonis is van plan rijkeluiszoontje Guido Leduc  van het bedrijf Leduc, Leduc en Leduc te kidnappen. De moeder van Leduc moet zes miljoen losgeld ophoesten en Merlina moet de overdracht regelen. Vlak voor ze daar de kans voor krijgen, is Leduc echter weer vrij.

54. De Anonieme Censor
Misdaadauteur Alistair Kerkhof  vraagt aan Merlina bescherming nadat iemand heeft gedreigd om het manuscript van haar laatste nieuwe roman, De Pater Is De Dader, te verdonkeremanen. Ondanks het feit dat Ann de wacht houdt voor een vergrendelde deur, is het manuscript foetsie.

55. De Achilleshiel
Terwijl tante Merlina naar een congres is, krijgt het detectivebureau ongevraagd bezoek van Marie-Louise, de zus van Napoleon. Marie-Louise is een echte tiran en wil dat iedereen naar haar pijpen danst. Napoleon trekt naar zijn geheime bunker en laat Pol en Ann met de miserie zitten. Die dokteren een plan uit om het ongewenste bezoek zo snel mogelijk de deur uit te werken.

56. Op Polycarpiaanse Wijze
Supermarktmagnaat Mister Mash wil een oud kruideniertje opkopen om er één van zijn hippe supermarkten neer te poten, maar de kruidenier wil zijn zaak niet verkopen. Mash roept daarom de hulp in van Sardonis, die ervoor zorgt dat er giftige champignons in de etalage liggen. Pol wil net champignons op polycarpiaanse wijze maken voor Napoleons verjaardag. 

57. De Gouden Plaat (1)
Zangeres Laura Lutsch ontslaat haar manager Bill Bao en vraagt bescherming aan Merlina terwijl ze haar nieuwe plaat probeert op te nemen. Pol en Ann trekken de wacht op, maar iemand slaagt er herhaaldelijk in om de opnames te saboteren. Wanneer Napoleon een sterke magneet in de studio vindt, lijken de problemen van de baan. Maar dan wordt er een aanslag op Laura gepleegd.

58. De Gouden Plaat (2)
Merlina regelt de begrafenis van Laura, terwijl Stapel het onderzoek naar de moord voert. Laura's nieuwe manager, Ramon de Ramenas, wordt op zijn hotelkamer geïntimideerd door spoken, alleen is hij blijkbaar de enige die ze kan zien. Om zich te beschermen roept hij de hulp in van de zéér bekwame detective Boeykens van Floepi.

59. De Walkvader
 Pol is het beu om de godganse dag naar Anns muziek te moeten luisteren en hij koopt dus voor haar een walkman van een dubieuze, duidelijk geestelijk gestoorde winkelier. Wanneer Ann het ding op haar hoofd zet, wordt ze gehypnotiseerd en in die toestand overvalt ze de bank.

60. De Kip Met De Gouden Eieren

De Sardonianen hebben hét middel gevonden om snel rijk te worden. Ze zijn een taxibedrijfje begonnen en de nietsvermoedende klanten worden in the middle of nowhere gedumpt en moeten al hun bezittingen afgeven. Ze maken echter een fout wanneer ze een bekende hardloopster  te grazen willen nemen: ze kan snel genoeg lopen om de taxi bij te houden en ze belandt zo in het schuilhol van Sardonis.

61. Bloemen Voor Sandra 

Wanneer tante Merlina en Napoleon naar een congres in Wenen zijn, lukt het Pol en Ann niet zo goed om samen te werken. Renaat Van den Kapblok heeft op de trein een meisje ontmoet, maar niet naar haar naam gevraagd, en hij wil dat Pol ze voor hem vindt. Ann krijgt intussen bezoek van haar oude vriendin Sandra , die het meisje in kwestie blijkt te zijn, dat zelf gecharmeerd is door de dichter. De zaak zou zó opgelost kunnen zijn, ware het niet dat de detectives allebei een persoonlijk succesje willen boeken.

 

62. De Paradoxale Uitbreker
's Nachts krijgt het detectivebureau Merlina een niet uitgenodigde gast over de vloer. Vreemd genoeg breekt het individu niet in, maar uit. Merlina wil de beelden van de beveiligingscamera bekijken, maar Napoleon heeft ze per ongeluk bijna allemaal gewist.

 

63. Het Boemerangeffect
Sardonis heeft een driftbui en geeft zijn personeel zijn C4. Twee Sardonianen weten niet beter dan bij Merlina te solliciteren voor een job. Per ongeluk praten ze hun mond voorbij over een nieuwe bende die Sardonis uit de grond wil stampen: een firma van glazeniers organiseert zélf betogingen tegen vanalles en nog wat waarbij er uiteraard talrijke ruiten sneuvelen.

64. Voor Een Handvol Juwelen
Juwelier Goudsmit wordt overvallen door twee boeven van een internationale misdaadbende. Vooraleer hij in het ziekenhuis bewusteloos geraakt, kan hij nog de hulp van Merlina inroepen en haar de aanwijzing geven dat de boeven van plan zijn de juwelen via de Flandria-boten het land uit te smokkelen.

65. De Merlinapo's
Bobbejaan Schoepen is tijdens een goochelact verdwenen en er wordt aan Merlina gevraagd om hem terug te vinden vóór zijn show begint. Dit lijkt onmogelijk werk. Pol heeft echter opgevangen dat tante Merlina en Napoleon ooit samen in een orkestje hebben gespeeld. Als vervangprogramma, om het publiek zoet te houden, stelt Napoleon voor om nog een keer op het podium te klimmen, maar Merlina voelt daar niet veel voor.

66. Zeven Koningingen voor Ambrass
Sjeik Ambrass heeft uit het Melipark in Adinkerke zeven bijenkoninginnen laten stelen omdat hij verzot is op koninginnenspijs. Hij is principieel wel bereid om de bijen terug te geven in ruil voor een voorraadje van het spul, maar zo lang de honing niet geleverd is, houdt hij Ann als onderpand in zijn harem vast.

67. Weerwolven In Het Park
Deze keer is de plaats van actie het Bellewaerde-park in Ieper. De kinderen worden er opgejaagd door een ex-werknemer die na een val van de ladder niet helemaal geestelijk in orde is en zich als weerwolf verkleedt om de kinderen bang te maken. Hij eist een losgeld van maar liefst 635,25 frank, te betalen in stukken van 50 centiem. Om de reputatie van het park niet nog méér naar de bliksem te helpen, organiseert Merlina er een "zoek-de-weerwolfspel".

68. Tand Om Tand

Stapel vergaat van de tandpijn. Hij bezoekt de corrupte tandarts De Beul, die in opdracht van Sardonis een microfilm het land uit moet helpen smokkelen door die in een holle tand te verstoppen. Wanneer de Sardonianen hun vergissing inzien, maken ze er onmiddellijk een nieuwe, want ze denken dat de microfilm in het gebit van Pol zit, niet in dat van Stapel. Pol wordt ontvoerd en Sardonis eist een ruil tegen Stapel. 

70. Het Bilocatiemysterie
Mevrouw Borstlap, fabrikante van computergestuurde electronische tandenstokers, neemt het advocatenbureau Merlina in de arm om haar werknemer mijnheer Potloot  te laten ontslaan. Merlina moet bewijzen dat de man tijdens zijn diensturen op café zit. Zowel Pol als Ann zien de man zijn woning verlaten en ze zetten onafhankelijk van elkaar de achtervolging in. Tijdens een dollemansrit raakt Ann betrokken bij een ongeval. Maar hoe kan Potloot op twee plaatsen tegelijk zijn?

 

de zaak potlood??

71. Een Studie In Dadalisme
Mevrouw Mistral  heeft een schilderij verkocht aan de lepe antiquair Peeters , die haar flink bedrogen heeft. Merlina besluit om de bedrieger eens goed terug te pakken en ze doen een spelletje waarin ze Peeters het slachtoffer laten worden van zijn eigen hebzucht.

72. De Witte Magiër
De Witte Magiër Fumisto  geeft een demonstratie van zijn krachten wanneer hij bij mevrouw Alias  de duivel uitdrijft. Fumisto hoopt hierdoor op een boel extra publiciteit en hij heeft zelfs Merlina voor zijn karretje gespannen om zijn  actie luister bij te zetten. Tante Merlina vindt het echter helemaal niet leuk om voor zo'n platte commercie te worden misbruikt en ze besluit Fumisto een koekje van eigen deeg te geven. Had Napoleon niet zo'n spuitbus waardoor leugenaars een zwart kruis op het voorhoofd krijgen?

 

73. Het S-Team
De residentiële wijk "De Pure Lucht" wordt bedreigd door een inbrekersbende, die weliswaar inbreekt, maar niets steelt. De politie staat dus machteloos en het hoofd van het wijkcomité, mijnheer Palinks, contracteert het S-Team, een privébewakingsfirma. Alleen lijken de bewaarders verdacht veel op de handlangers van Sardonis. 

 

74. Hubsa

Stapel doet beroep op het huwelijksbureau Hubsa, maar komt al snel tot de conclusie dat er malafide praktijken gebeuren.

75. De eenzame erfgenaam

Een notarisklerk is op zoek naar de erfgenaam van een cliënt en komt uit bij de rijke mijnheer Blutt. Niet veel later wordt Blutt overvallen.

76. Hoofdkaas met kaviaar

Mijnheer Tienling, de manager van Van Den Kapblok, heeft een contract afgesloten  voor een optreden van de dichter. Echter, de dichter heeft diezelfde avond reeds andere verplichtingen. Daarom wordt Stapel ingeschakeld als vervanger van Van Den Kapblok.

77. Het zevende zintuig

Ramon de Ramanas ontsnapt uit de gevangenis. Hij vliegt naar Mallorca en wil zich wreken op zangeres Laura die hij destijds trachtte te vermoorden.

78. Socrates op Sicilië

Zangeres Laura wordt gered door Ann en Pol die besluiten om enkele dagen op Mallorca te verpozen , samen met Stapel, die zich verbrandt in de zon. Ramon de Ramanas ontsnapt opnieuw en ontvoert deze keer de schilder Dadali, die echter een noodbericht kan versturen.

79. Valentijnsdag 

Een verzekeringsagent krijgt de vraag om een duur juweel te verzekeren. Echter is het juweel nep. De eigenaar herinnert zich dat dokter Remgeld hem enkele dagen eerder contacteerde met de melding dat hij het juweel in het dokterskabinet had vergeten.

80. De vampieren van Ravenburg 

Een dag als een ander, of toch niet. Want Pol wordt gewaar dat er iets totaal fout gaat. Napoleon doet raar, Ann gedraagt zich hoogst eigenaardig, zelfs tante Merlina is niet in haar gewone doen.  Pol achterhaalt dat de nieuwste uitvinding van Napoleon een ongewenst effect heeft: degenen die het drankje drinken, worden vampiers

81. De klusjesman

Napoleon is bezig met een nieuwe uitvinding, de "Onontplofbare Spring-s-stof". Alleen is het nog niet tip top in orde en een stevige ontploffing volgt... 
Omdat niemand zin heeft de troep op te ruimen plaatst tante een zoekertje voor een klusjesman. Sardonis stuurt Louis naar Merlina om te solliciteren en zo de "onontplofbare spring-s-stof "in handen te krijgen.  

82. Ze vielen als vliegen

Het bestuur van de plaatselijke voetbalvereniging wil weten waarom ze toch altijd verliezen. Pol besluit een wedstrijd mee te spelen maar wordt al snel van het veld gestuurd....

 

83. Examenkoorts 

Adjunct-commissaris Stapel wil hogerop. Maar al die dikke boeken uit het hoofd leren lukt hem niet.  Zowel Stapel als Van Den Kapblok kloppen aan bij Napoleon met eenzelfde probleem.   Stapel krijgt de leerstof voor zijn examen tot commissaris niet geleerd en Van Den Kapblok heeft problemen met het instuderen van een gedicht.

84. Palindrooms

De verwaande acteur Bob Lebel heeft een dreig-cassette ontvangen. Pol neemt de taak op zich Lebel te beschermen maar krijgt al gauw argwaan. Bob Lebel moet wel erg vaak de trap op naar het toilet. Wat doet hij daar en waar is hij daadwerkelijk op uit?

 

85. Zware jongens

 

86. De derde hond

Met behulp van Napoleons nieuwste uitvinding kan een medewerker van een industriële firma – die geheime informatie verkoopt aan de concurrentie – betrapt worden.

87. De geldkastkraak 

 

88. De wrede wreker - deel 1

Mijnheer Depauw heeft schulden met het gokken en vreest dat dokter Igor Mortis hem wil vermoorden. Pol wordt aangesteld als lijfwacht van Depauw.

89. De wrede wreker - deel 2

Depauw wordt neergeschoten, maar Napoleons X-bril heeft dit alles gefilmd. Dokter Igor Mortis wordt uitgeschakeld.

90. De zakkenvuller 

Een meisje loopt thuis weg nadat ze valselijk werd beschuldigd van winkeldiefstal. Napoleon vindt iets uit om de echte dader in de val te lokken.

91. De 18 flamingo's

92. De rechtvaardige rechters

 

93. Het Sandraschandaal

Sandra, de verloofde van Van Den Kapblok, wordt door Stapel gezien bij een andere man. Hij vindt dit vreemd en vraagt Pol hem te helpen. De andere medewerkers van bureau Merlina zijn van mening dat dit een privéaangelegenheid is.

94. Drugkoeriers

Tijdens een autorit krijgen Pol en Merlina een lekke band. Ze bellen een depannagedienst op, maar de hersteller verstopt drugs in de nieuwe banden. Tijdens een etentje maakt Tante Merlina een allusie op Pol zijn toekomstige carrière als journalist.

95. Superenzymen

Het galakostuum van Stapel, dat hij speciaal kocht om zijn promotie tot commissaris te vieren, raakt bevuild en dat net voordat de zitting begint. Daarom gaat hij naar Napoleon om iets uit te vinden zodat de vlek verdwijnt, maar zowat iedereen bij bureau Merlina heeft het te druk om de Sardonianen op te pakken.