Hoofdpersonages

Meester Marie-Ann 'Merlina' Meerschaut                       

 

Lea Couzin

 

Leidt het detectivebureau en neemt alle beslissingen. Vanop haar kantoor kan ze via de monitorscoop met de teamleden communiceren, die uitgerust zijn met een appendiscoop die beeld en geluid doorgeeft.
Haar codenaam is Tweeling.

Napoleon   
     
                                                                              

Jan Reusens (1918-1991)

De ietwat vreemde, maar geniale uitvinder die altijd wel iets weet uit te vinden waarmee hij een handje helpt.  De Parafix, De X-bril en de achturenlijm zijn zijn pronkstukken. Al mogen we Evarist en zijn teletijdsmachine niet vergeten.De uitvinder van het detectivebureau, draagt bijna altijd een witte stofjas. Zijn slagzin is "Alles is tiptop in orde"
Zijn codenaam is Weegschaal.

Ann De Schrandere               
                         

Mieke Bouve

 

Ann is het nichtje van Merlina en voert samen met Pol opdrachten uit. Haar favoriete bezigheid is samen met Pol Stratego te spelen, waarin ze hem keer op keer verslaat, tenzij Pol vals speelt. Ze kan een aardig potje katapultschieten en gevechtssporten.
Haar codenaam is Boogschutter.

Polycarpus Fernandus Augustus 'Pol' Tack                         

 

Paul Ricour

Wie Pol zegt moet terug gaan naar de Opkopers, waarin hij al een rol had. Door toeval komt hij in contact met  Merlina en zo wordt hij detective.  "Akkerdjie" is één van zijn bekendste catchphrases.  Als  Merlina hem  vertelt dat journalist ook een interessante job is lacht hij daar nog mee maar later volgt hij haar raad  op en gaat solliciteren bij de Ravenburgse Post en wordt hij lid van Postbus X. Op het einde van die reeks krijgt Pol de sleutels van "Het Melkhuisje" waar hij de nieuwe waard mag worden... Interflix is geboren...
Zijn codenaam is Waterman.

Nevenpersonages

 

 

Sardonis                                                                            

Raf Reymen  (Rafaël Van Caeneghem)
1926-1990

Het misdadige brein wiens plannen mislukken door toedoen van Merlina & Co.  Rekent op de hulp van zijn hulpjes: de Sardonianen.


Adjunct-commissaris Médard Stapel    

Jan Moonen
1925-1999

Politiecommissaris van Ravenburg. Wil graag zelf de zaken oplossen, maar heeft daarbij veelal de hulp nodig van het team van Merlina.

Odilon Boeikens

 Ronny Waterschoot

Ook detective van beroep, maar eerder van de onhandige soort. Hij heeft zijn eigen detectivebureau , maar moet voor het oplossen van een zaak altijd een beroep doen op de hulp van Merlina. Hij loopt altijd gekleed in een geruite Sherlock Holmes-outfit

De Sardonianen

 

Jean-Jacques                                     Willy Leus
Lowieke                                                 Louis Vervoort
Sam Foeter                                          Stefan Danhieux
Serafijn                                                  Johnny Lee          
Muller                                                    Roeland Van Walleghem

Renaat Vandenkapblok   

Frans Van der Aa

Dichter van beroep, roept in de aflevering 'Het Kwade Oog' de hulp van Merlina in en wordt zo een vriend des huizes. Zijn bekendste gedicht is 'Ochtendimpressies'.